Slimmer en beter voor elkaar

Vernieuwende praktijkvoorbeelden

Woningcorporaties werken aan goed en betaalbaar wonen. Dat doen zij door samen te werken en te innoveren. Dit keer voorbeelden uit Roermond, Purmerend en een voorbeeld voor heel Nederland.

  2 minuten leestijd

Kracht van ervaring

Sinds 3 jaar zet Wonen Limburg met succes een ervaringswerker in als ze geen contact met een huurder kunnen krijgen.

De ervaringswerker waar Wonen Limburg mee samenwerkt heeft veel meegemaakt in zijn leven. Al jaren gaat het heel goed met hem. Hij heeft er zijn werk van gemaakt om andere mensen te helpen die in de overlevingsstand zitten. Inmiddels is hij al bij zo’n 100 bewoners binnen geweest om te praten, ze te spiegelen vanuit zijn eigen ervaring en zo weer vertrouwen te creëren. Inmiddels heeft hij diverse dreigende huisuitzettingen weten te voorkomen.

Illustratie: kracht van ervaring

Meer informatie?
Mail naar de afdeling communicatie van Wonen Limburg.

Kamertje verhuren

Wooncompagnie moedigt dit jaar haar huurders in Purmerend aan om met hospitaverhuur woningruimte beter te benutten.

Vrijwel elke ruimte in huis is geschikt om tijdelijk te verhuren. Voor de ‘hospitaverhuurders’ heeft het ook voordelen: een extra inkomstenbron, gezelligheid in huis en wat extra hulp waardoor zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Wooncompagnie doet de proef tot eind 2024 in samenwerking met Hospi Housing. Het hele proces voor hospita’s en gastgezinnen is gratis, aan kamerzoekers wordt bij een succesvolle match een eenmalig bedrag gerekend.

Illustratie: Kamertje verhuren

Meer informatie?
Mail Nanda Buijs van Wooncompagnie in Purmerend.

Digitale inkomensverklaring

Het aanleveren van inkomensgegevens nodig bij woningtoewijzing is voor corporaties én woningzoekenden eenvoudiger, veiliger en sneller.

Want sinds april 2024 kan dat voor alle corporaties via MijnOverheid, dankzij DIV-it. Dat is de nieuwe standaard voor het digitaal delen van inkomensgegevens.

Illustratie de stek

Meer informatie?
Kijk op de website van Aedes bij het onderwerp inkomensverklaring.

Illustraties: Wolter Top

Wil je elk kwartaal Aedes-Magazine in jouw inbox?

Gerelateerde artikelen