Binnenkijken

‘Leuk om te zien hoe het hier steeds levendiger wordt’

Mireille de Hoog in Leek

  2 minuten leestijd

De eerste week brandde ’s avonds alleen in haar huis licht. Mireille de Hoog was de allereerste bewoner in het rijtje nieuwe Nul-Op-de-Meter-woningen van Wold & Waard in het Groningse dorp Leek.

‘Inmiddels wonen er meer mensen, het is leuk om te zien hoe het hier steeds levendiger wordt. Ik ben echt blij met dit huis. De ruimte, de indeling, de plek in het dorp: het is allemaal prima. Natuurlijk vind ik het ook positief dat mijn huis erg energiezuinig is. Het is de bedoeling dat het huis jaarlijks net zoveel energie opwekt als verbruikt. Ik vind het behaaglijk in de winter: de warmte blijft lekker binnen, zonder dat het benauwd voelt.

‘Nu ik hier woon, ben ik mij bewuster van mijn voetafdruk op aarde’


Mireille de Hoog

Nu ik hier woon, ben ik mij bewuster van mijn voetafdruk op aarde. Ik vind het een prettig idee dat ik geen gas nodig heb om te koken en te verwarmen. Maandelijks betaal ik aan Wold & Waard een vergoeding voor de kosten die de corporatie heeft gemaakt voor de duurzame installaties. Aan het energiebedrijf betaal ik waarschijnlijk alleen een rekening voor de aansluitkosten op het elektriciteitsnet. Verduurzaming betekent voor mij dus geen hogere woonlasten.’

Lees het volledige verhaal van Mireille op Wonen doen we samen.

Tekst: Marjon van Weersch, foto: Chantal Spieard

Wil je elk kwartaal Aedes-Magazine in jouw inbox?

Gerelateerde artikelen