Buitenkijken

Gerenoveerd en weer fris in de verf

  1 minuten leestijd

Ze wonen graag in de Niersstraat in Nijmegen. Aardige buren en het is vlak bij de stad. Mooie oude bomen geven veel sfeer aan het buurtje, gebouwd tussen 1920 en 1940. Maar de 65 huizen waren een paar jaar geleden wel echt aan een opknapbeurt toe.

Meer dan 90% van de bewoners stemde dan ook in met het renovatievoorstel van Portaal in samenwerking met Talen Vastgoedonderhoud. Inmiddels zijn de huizen helemaal geïsoleerd en hebben een mechanische ventilatie gekregen. De daken, dakkapellen en voordeuren zijn vervangen en alles zit weer fris in de verf. Alle bewoners hebben een aanbod gekregen voor zonnepanelen.

Nierstraat

Foto: Ingrid Joppe

In de straten die nog niet zo groen waren, konden bewoners meedoen om een geveltuintje aan te leggen. Portaal is nog niet klaar met de renovatie. Dit jaar vervangt de corporatie de keukens, de badkamers en het sanitair in 80% van de huizen. Bewoners kunnen tijdens de renovatie gebruikmaken van een rustwoning en een logeerwoning in de buurt.

In deze aflevering van podcastserie ‘Meer dan een huis’ onderzoekt presentator Quintin Wierenga hoe architectuur de leefbaarheid van een buurt juist kan vergroten in plaats van verkleinen. Daarover praat hij met Aat Vos, architect en oprichter van het internationaal ontwerpbureau Includi en Frank Wassenberg van Platform 31.

Foto: Ingrid Joppe

Wil je elk kwartaal Aedes-Magazine in jouw inbox?

Gerelateerde artikelen