Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 3-2021

Buitenkijken

Zien doet geloven

1 minuten leestijd

Huurders warm maken voor zonnepanelen? Veluwonen trekt haar huurders over de streep met een persoonlijke aanpak. En een reclamebord.

Projectleider Kees brengt – soms samen met zoon Teun – eerst zelf de informatiebrieven naar huurders. Vaak maakt hij gelijk een praatje, dat geeft vertrouwen. Daarna krijgen huurders een op maat gemaakt aanbod van Greenchoice/Kieszon zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

‘Maak duurzaamheid persoonlijk en zichtbaar’

Kiest een huurder voor zonnepanelen, dan komt er een opvallende bord in de tuin te staan. Zo’n bord maakt in de wijk heel zichtbaar wie zonnepanelen krijgt en dat trekt twijfelende buren vaak over de streep. Een paar weken later staat het team van installateur Connect Solar op de stoep om het dak vol te leggen.

Foto: Ingrid Joppe

Het gebeurt heel regelmatig dat buren, die niet voor zonnepanelen kozen, ze dan alsnog willen hebben. Want zien doet geloven. Deze huurders kunnen zich dan natuurlijk alsnog aanmelden. In totaal legt Veluwonen tussen 2020-2022 ongeveer 10.000 zonnepanelen. Ondertussen wekt zo’n 80 procent van alle huurders uit het dorp Brummen nu zelf energie op.