Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 05-2017

Mensen en Wonen

‘In een complex met alleen jongeren zou het rumoeriger zijn’

2 minuten leestijd

Paul van Schijndel (27) en zijn vriendin (24) kregen op 1 juni dit jaar de sleutel van hun nieuwe appartement. Tien dagen later trokken ze er al in. Het is hun eerste gezamenlijke huis. Ze wonen in hetzelfde complex als Henk en Lenie. ‘Ik vind vooral de rust hier fijn’, vertelt Paul.

‘We zochten een leuke plek om samen te gaan wonen. En die hebben we hier gevonden. Mijn vriendin vertrekt iedere ochtend naar haar werk. Ik combineer mijn werk nu met een studie, daarom ben ik wat vaker thuis. In dit complex woont een mix van oud en jong. Een tiental mensen is van onze leeftijd: eind twintig, begin dertig. Starters op de woningmarkt dus. De rest van de bewoners heeft de pensioengerechtigde leeftijd. Ik denk dat het rumoeriger en drukker zou zijn om in een complex te wonen met alleen mensen van onze generatie. Hier is het gemoedelijk en rustig. Dat vind ik heel fijn. Ik vind het wel interessant dat ik hier ook met oudere mensen in contact kom. Die zijn zoveel ervaringen rijker. Dat leidt toch tot andere gesprekken. Tegenwoordig wordt er veel gesproken over buren die elkaar moeten helpen omdat ouderen langer zelfstandig wonen. Ik ben zeker bereid om voor oudere buren wat klusjes te doen. Spullen sjouwen, een keer boodschappen doen, wat klussen in huis: daar draai ik mijn hand niet voor om. Ik zeg nooit dat ik het te druk heb, er is altijd een moment vrij te maken. Maar ik vraag mezelf wel af: tot hoever zou ik bereid zijn te gaan? Dat is wel iets waar ik over nadenk.’

Paul van Schijndel woont samen met zijn vriendin in een appartement van 80 vierkante meter in complex De Hutgraaf in Beuningen van woningcorporatie Standvast Wonen. 

tekst: marjon van weersch, foto: bart van dieken